Memang ralit bila makan kuaci rangup, lagi-lagi waktu santai sambil tengok telivisyen. Tapi bila beli boleh tahan juga mahal harganya. Sebenarnya mak-mak boleh buat sendiri, kuaci salut tepung yang rangup ni. Boleh ikut resipi yang dikongsikan oleh Ana Hana Rohana ni.
“Resepi Kuaci bersalut tepung cara saya. Cara-cara dan bahan pada setiap gambar. Silakan.”
1 kg Kuaci siap buang kulit
2 biji telur gred B
2 senduk tepung bestari (bawang putih)
1 sudu makan gula
3 sudu makan seasoning hot & spicy*
1 sudu makan icing sugar*
*Pilihan
1.Ini senduk yang saya guna. Masuk bahan-bahan dalam besen.
3. Gaul sebati kesemuanya.
5.Haa da siap goreng.. Hati-hati panas.
Da siap.. Doakan saya murah rezeki. Saya halalkan semua ilmu yang dikongsi.
Selamat Mencuba!
MW: Semoga perkongsian ini bermanfaat. Mak-mak bolehlah buat kuaci bersalut tepung ni di rumah untuk kudapan seisi keluarga. Lebih jimat bila buat sendiri dan diyakini bersih.
Sumber: Ana Hana Rohana