Bila anak demam kuning, ibu kena kerap menyusukan bayinya. Sebab dengan cara itu, bayinya akan cepat pulih, selain diletakkan di bawah lampu biru.

Bagaimana pun, ibu pun perlu ambil suplemen atau makanan tambahan yang berkhasiat agar dapat membekalkan susu ibu yang berkualiti untuk anaknya.

 

Seminggu Anak Demam Kuning, Ibunya Makan 4 Suplemen Ini, Hasilnya..

 

Ini perkongsian daripada Sarifa Redzuan II, trainer di World SPA Theraphy & Consultancy mengenai makanan tambahan yang ibu digalakkan ambil untuk bantu turunkan bacaan kuning bayinya.

 

Seminggu Anak Demam Kuning, Ibunya Makan 4 Suplemen Ini, Hasilnya..

IKLAN

Bacaan Kuning Anak 238, Turun 164

Dah seminggu kuning baby tinggi. Kelmarin 238. Teringat pesan seorang customer (minah salleh) zaman kerja hotel dulu yang juga merupakan seorang doktor. Katanya Ibu-ibu digalakkan ambil dandelion, probiotic , magnesium dan wheatgrass

Lepas tu, terus pergi farmasi cari. Walaupun tak banyak pilihan tapi boleh tahan juga brand brand ni:

1. Milk thristle & dandelion (Biolife)
2. Probiotic (21st Century)
3. Magnesium & calsium (biolife)
4. Pregnancy & Breastfeeding formula
(blackmores)

 

Seminggu Anak Demam Kuning, Ibunya Makan 4 Suplemen Ini, Hasilnya..

 

Wheatgrass kat farmasi tu tiada. Balik tu minta si ibu ni makan 4 suppliment tu dulu. Alhamdulillah, pagi tadi bawa pi hospital, kuning baby dah turun 164.

Bila baca pasal suppliment untuk ibu, memang sangat digalakkan semasa preggy lagi. Lepas bersalin ketiga-tiga suppliment; milk thristle dandelion, magnesium & calcium, probiotic memang sangat digalakkan ambil secara berterusan. Baby pun dapat ambil zat dari susu ibu.

Baby kerap minum susu ibu yang banyak khasiat, baby buang kerap, cepat turun kuning tu.

 

 

Nota Makan Vitamin

Cikgu pun memang makan 3 suppliment ni dah lama. Cuma brand lain skit. Menariknya, kalau tersalah makan punca yang mengakibatkan alergik, alergik tu pun malu alah nak datang.”

Bagus sangat bila dapat jaga liver, usus dan tulang. Badan pun segar selalu.

 

 

Cara Pengambilan

1. Milk thristle & dandelion (1-2 biji Malam sebelum tidur – 9.00 malam)
2. Probiotic (1-2 biji 30 minit sebelun makan malam – antara 6.00 petang ke 8.00 malam)
3. Magnesium & calsium (1-2 biji 30 minit selepas makan malam)
4. Pregnancy $ Breastfeeding formula (1 biji Pagi dan 1 biji petang)

Sumber/Foto : Sarifa Redzuan II