Sesekali tukar selera anak, buat cuba buat sarapan atau minum petang dengan Dorayaki menarik juga. Resipinya mudah sahaja dan gerenti jadi. Malah boleh tahan sehingga 3 hari jika di simpan di dalam bekas bertutup atau wrap dalam plastik.
“Dorayaki lagi. Si bujang kecik request. Ummi buat syarat bila takda roti kat rumah baru ummi buat Dorayaki ni. 3 hari pun tahan tapi simpan dalam bekas bertutup atau wrap dalam plastik.
Senang je buat dia, confirm jadi. Ni resepinya;
4 bji telur (grad A)
1 cawan gula
6 sudu susu pekat manis@madu
6 sudu minyak masak
10 sudu makan air
3 cawan tepung gandum
2 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil baking soda
Esen vanila@paste halzenut (lagi sedap)
Inti (peanut butter atau coklat).
1.Mix je semua guna mixer .
2.Kemudian panaskan pan nonstik guna api paling kecik.
3.Ambil sesenduk adunan dan masukkan dalam pan tesebut.
4.Nak cantik kejadiannya, tutup pan dengan penutup ketika masak.
Selamat mencuba!
Baca Lagi Di Sini:
Letak Majerin Dalam Adunan, LEMPENG KELAPA Elok Tak Melekat Di Kuali
Resipi Roti Puri Tak Menang Tangan, Laku Keras Dibuat Niaga!
MW: Menariknya resipi Dorayaki ni, paling penting senang nak buat dan confirm jadi. Boleh cuba nanti.
Resepi roti puri tak menang tangan, laku keras dibuat niaga.
Sumber: Mimi Wahida
Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita