Bubur jagung, salah satu pencuci mulut yang selalu orang cari. Rasanya yang lemak manis dan memang sedaplah buat hidangan minum petang.
Rupanya nak bagi bubur jagung kuah pekat ada caranya. Bukan hanya letak santan dan sagu saja. Tapi inilah yang dikongsikan oleh Shakila Halid. Boleh cuba nanti.
Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Resipi Telur Dadar ‘Crispy’ Kena Masukkan Cuka Dan Air, Barulah Macam Kedai Tomyam
Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!
Info Lebih Menarik DI SINI
Bubur Jagung Kuah Pekat
Nak buat bubur jagung yang paling simple tapi sedap dan pekat. Boleh tambah 2-3 mangkuk la. Ini resipinya.
Bahan A: Blender
2-3 cawan jagung – untuk pekatkan kuah jagung
Bahan B
Lagi banyak jagung lagi sedap.
Daun pandan
Santan
Gula putih
Sagu
Air
Caranya:
1. Potong jagung mentah mengikut jumlah hidangan yang diinginkan.
2. Masukkan jagung yang sudah dipotong tadi ke dalam periuk bersama daun pandan, air, santan dan gula.
3. Tutup seketika dan biarkan ia mendidih.
4. Selepas itu, baru masukkan santan lagi, sagu dan jagung yang telah di blender tadi.
5. Biarkan ia mendidih dan siap.
6. Selamat dinikmati.
Mingguan Wanita : Tak susah pun nak buat bubur jagung. Senang sangat. Selamat mencuba.
Sumber: Shakila Halid
Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW
Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita
#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI