cuci toilet

Tak sangka, rupanya ada tip mudah nak cuci toilet bagi bersih. Yang penting murah dan berkesan, malah boleh guna buat macam-macam selain daripada cuci toilet.

Sebelum ini memang Hakak suka pergi Eco tetapi tak pernah pula jumpa eraser sponge yang dikongsikan Puan Khairiah Yusof ini.

Idea Cuci Toilet

Sangat membantu mudahkah kerja mak-mak, rasanya setiap rumah kena ada benda ini. Nah, tengok dulu macam mana nak guna eraser sponge ini untuk cuci toilet di rumah.

Ni carrie nak share.
Benda alah ni lah yang dok viral sangat kat Kedai ECO RM2.

IKLAN

So kelmarin pergi lah cari, memang berkesan sungguh!! Pagi ni dah try cuci toilet hilang habis kerak-kerak karat, daki ayaq, lantai toilet bersih putih. Lantai toilet warna putih kan so kalau kotor tu memang jelas nampak lah.

Berbaloi jugak beli. Sebab cost RM6. 1 item RM2. Dulu dok beli Clorox sebotoi sampai RM8 jenuh.

Satu lagi Eraser Sponge tu atau depa kata Magic Sponge memang betul-betul magic, lap dapur gas sekali lalu ja mereliqqq baqq anggg!

Yang suka masak tau lah camna berminyaknya dapur bila kita sudah masak, berbaloi sangat sebab RM2 ada 4 biji sponge dalam tu. Memang lap dapur yang minyak tu, guna pakai buang saja.

Cara guna cuci toilet:

Tuang Stain Remover dan clorin dalam botol spray, asing-asing botol ya. Spray tempat yang kotor, make sure pakai mask, glove dan selipar, biar 5-10 minit. Jangan masuk. Dan jangan bagi anak-anak dekat ya.

Lepas tu, terus juruih dengan air, yang kerak melekat tu boleh tonyoh dengan Eraser Sponge ya. Make sure juruih air sampai hilang rasa rengsa clorin tu.