Biskut Bandung Susu, Kos Paling Jimat Sebab Cuma Guna 2 Bahan!

Share

Biskut Susu Bandung yang menggunakan dua bahan ini pernah viral beberapa tahun lepas sebab rasanya sedap ala-ala kuih bangkit dan nak godek pun mudah.

Jadi bagi mak-mak yang masih tak ada idea nak buat biskut dan nak cuba buat biskut ini, boleh rujuk resepi yang dikongsi Puan Ain Kamis

ini.

Bahan-bahan:

1 tin susu Bandung cap saji Rm3.70
1 bungkus tepung jagung Rm1.40 (tepung kena agak sendiri. Agak-agak uli jadi doh cantik, tak melekat kat tangan)

Cara Buat Biskut Susu Bandung

Bakar suhu 150, lebih kurang 20min. Agak-agak bawah dah kuning, dah masak la tu.

Kos nak buat biskut ini sangat ciput, tetapi hasil pulangan lumayan. 1 telap besar boleh dapat lebih 150pcs. Jimat sangat.

Haaa… rasanya malam raya pun boleh lagi nak pulun buat dan tengok gaya macam laku keras kalau hidang pada budak-budak. Comel dan sedap!

Published by
Nadia