‘Alhamdulillah.. Bibir Xandra Cantik Kejadiannya’ Begini Sheila Urus Parut Sumbing Anak
‘Alhamdulillah.. Bibir Xandra Cantik Kejadiannya’ Begini Sheila Urus Pembedahan Sumbing Anak

Tahun lalu, sekitar Mei anak bongsu penyanyi terkenal, Lan Solo, Nur Amna Quxandra jalani pembedahan pemulihan sumbing bibir. Baru ini, isteri Lan, Sheila Razlan berkongsi bagaimana cara penjagaan bibir anaknya selepas pembedahan.

Sebab, selepas setahun lebih kesan parut itu hampir tiada. Jadi, mak ayah yang berdepan masalah luka parut anak terutama bibir klef boleh cuba tip yang dikongsikan Sheila ini.

 

‘Alhamdulillah.. Bibir Xandra Cantik Kejadiannya’ Begini Sheila Urus Parut Sumbing Anak

 

Tulisnya,

KY banyak dapat DM lately bertanya pasal kesan operation Baby Xandra dulu.

Jahitan tu nampak cantik dan kemas dan sekali pandang macam tak nampak dia sumbing/klef.

Yes, Alhamdulillah bibir Xandra cantik kejadiannya.

IKLAN

Guys, especially parent yang ada anak klef, yang baru lepas operation. Jangan lupa URUT 100 KALI SEHARI.

KY memang tak tinggal DERMATIX cream. Mula-mula pakai yang ULTRA. Lepas dah nampak kesan jahitan tu semakin menipis, pakai pulak yang ADVANCE.

Yes cream ni sedikit mahal.. but insyaAllah hasilnya memuaskan.

 

 

Sila Kedekut Baby Untuk Bagi Orang Pegang

Dan yang PALING PENTING.. had kan baby dari berjumpa orang dan sila kedekut baby untuk bagi orang pegang. Sebab baby klef ni sangat sensitif dengan persekitaran dia.

Elakkan cium dia.

Bukan anak klef je.. mana-mana baby pun sebaik-baiknya begitu la.
Yang datang melawat pun harapnya faham ye. Baby klef ni jahitannya LUAR DALAM kene jaga.
Memang sangat-sangat mudah untuk dapat infection.

And now.. KY sangat berpuas hati dengan kesan jahitan bibir Xandra. Tunggu besar sikit je lagi. Kita akan start follow up gusi dia pulak.. doakan tau.

Jangan Takut Budak Sumbing, Bukan Berjangkit Pun..

Pastu, yang tengah preggy atau baru preggy.. toksah la beria benar takut tengok budak sumbing ni. bukan berjangkit pun.

Kalau dah Tuhan nak bagi.. family kau tak de sumbing pun dia tetap bagi.
Sebab KY ada jumpa orang yang wife dia preggy takut tengok Xandra masa kat sepital dulu. Katanya sebab wife dia preggy.. choii!

Kemon.. itu la kehebatan kuasa DOA.
So, teruskan doa benda yang baik-baik k.

 

‘Alhamdulillah.. Bibir Xandra Cantik Kejadiannya’ Begini Sheila Urus Parut Sumbing Anak

 

Ini Cara Sheila Urus Luka Pembedahan Anak

Klik link : Untuk lihat panduan Sheila kongsi cara urus luka pembedahan anak.

“Cara letak plaster dengan betul.. cara sapu oitment & dermatix dengan betul.
Kepada yang DM luahan hati pada KY pasal baby cleft ni.. tu nanti KY cerita pada next post ye.
Atau kat blog.”

Sumber/Foto : Sheila Razlan