Sejak dua menjak ni resipi kek Milo viral betul di kalangan suri rumah mahupun Mr. mama. Sebabnya nak membuat bukan susah mana pun. Resipi asalnya cuma guna dua bahan saja iaitu Milo dan telur. Ada yang rajin improvise sampai jadi 3 versi; kukus, bakar mahupun derhaka. Kreatif tak kreatifnya resepi ini boleh jadi menu petang yang enak, mahupun sarapan pagi yang menyelerakan.
Macam tak percayakan? Tapi rasanya boleh tahan mengancam. Kali ini MW kongsikan 3 versi resipi kek Milo dari 3 perkongsian suri dan sura dari grup Masak Apa Hari Ni (MAHN)
Perkongsian resipi bakar daripada Puan Nora Aisya
6 sudu Vico/Milo (saya pakai Vico)
2 biji telur
1. Campurkan Vico/Milo + telur
2. Kacau rata dengan sudu saja
3. Bakar 140 darjah celsius, 15 minit @20 minit
4. Enak dimakan panas-panas ??
Perkongsian resipi kukus daripada Tuan Muhammad Kairul
5 sudu Milo/Vico
2 biji telur
Pilihan (Optional)
*1 sudu tepung jagung
*1 sudu kecil serbuk penaik
1. Kacau-kacau kukus @ bakar
2. Siap
Perkongsian resipi ‘derhaka’ daripada Cik Puan Haniza Haniz
1. Guna 2 jenis bahan. Yang ni versi kukus, telur pun guna sebiji je.
2. Derhaka sikit pada resepi sebab kite letak choc rice??..
3. Makan dengan aiskrim vanilla. Memang terangkat.
Rugi tak cuba 3 versi kek milo viral yang Mingguan Wanita kongsikan ni.
Sumber/Foto: Nora Aisya, Muhammad Khairul dan Haniza Haniz via Mingguan Wanita